Сензори на предно стъкло

Повечето от вас вероятно са виждали или в момента притежават превозно средство със сензори на стъклото. Те са за дъжд и светлини т.е автоматично включват чистачките, фаровете или и двете. При някои превозни средства има и автоматични сензори за управление на дългите светлини. Те ще затъмнят фаровете от дълги към къси светлини, когато сензорът разпознае приближаващ се автомобил. Това обаче ще се случи само ако чистачките са настроенина
автоматичен режим.

Самите стъкла никога не са оборудвани с електронни сензори.Стъклото има само отвор за закрепване на сензора за дъжд или допълнителна леща, ако такава е предвидено в конструкцията на сензора.
Всички тези сензори често са прикрепени/монтирани/ към предното стъкло, но те са отделен компонент.

На автомобила могат да се монтират сензори за светлина и дъжд. Както подсказва името, светлинният сензор реагира на светлината и включва фаровете, ако е необходимо. Сензорът за дъжд засича валежи и включва чистачките на предното стъкло,като регулира бързината им на движение спрямо количеството дъжд.
При закупуване на ново стъкло със сензор за дъжд, сензорът за дъжд в колата се демонтира от старото и се монтира на новото стъкло . Нашите опитни монтажници бързо ще прехвърлят всичко необходимо на вашето ново стъкло с необходимите инструменти и монтажни материали- гелове, лепенки и т.н.