Предно стъкло с подгряване

Днес всички автомобили са оборудвани с отопление на задното стъкло като стандарт. Подгряването на предното стъкло е полезна и допълнителна опция, но не е задължителна, а при повечето автомобили дори не е включена в пакета. Нагревателят може да размрази и размъгли предното стъкло за по-малко от пет минути при -10 градуса по Целзий. Автомобилите са оборудвани със системи за отопление на предното стъкло от два вида: отопление в долната зоната на чистачките и пълно отопление на предното стъкло. Конкретен модел автомобил е оборудван само с един вид подгряване. Следователно не е необходимо да разберете какъв тип отопление имате. Основното нещо е да знаете дали имате или не фабрично подгряване.

Моето превозно средство има ли отопляемо предно стъкло? Най-лесният начин да разберете е да следвате тези стъпки: – Погледнете долната част на предното стъкло, където са ви чистачките. Ще видите малки проводници в стъклото, подобно на тези на задното стъкло. В предното стъкло тези проводници могат да бъдат и скрити, но ако са там, тогава предното ви стъкло се нагрява. – Друг начин да разберете е като погледнете на арматурното табло или конзолата за бутони за индикатор на подгряване. Повечето типични отопляеми предни стъкла имат отопляем участък за чистачките, който наподобява и работи във връзка с размразяването на задното стъкло. Когато инсталирате предно стъкло с подгряване на автомобила си, трябва да знаете годината на производство на автомобила. При някои модели автомобили позицията на клемите или самите клеми за свързване на отопление се променят. Нашите квалифицирани специалисти разполагат с професионални каталози и лесно ще определят точното за вас стъкло.

Как работи отопляемото предно стъкло? Много тънката мрежа от волфрамова тел , наслоена в стъклото, се нагрява, за да се повиши температурата на повърхността на стъклото, за да се размрази или стопи снега и леда от предното стъкло. Предното стъкло може да не се нагорещи или дори да не се затопли, но то ще повиши температурата достатъчно, за да доведе повърхността до над нулата, така че да не се натрупват лед, валежи и конденз, увеличавайки видимостта на пътя. Повечето технологии за нагряване на предното стъкло използват електрически елемент за нагряване на стъклото, което улеснява чистачките ви да изчистят конденза, без да засягат видимостта и да оставят ивици по предното стъкло.