Атермично стъкло

Атермичните стъкла имат повишено ниво на UV защита. Това се постига чрез нанасяне на специално покритие върху стъклото, което включва определен процент сребърни йони и железни оксиди в състава. Благородните метали в състава на стъклото му придават не само специални свойства, но и необичайни нюанси: зеленикаво, синьо, лилаво, кафяво и дори хамелеон.

Примесите от благородни метали правят атермалното стъкло по-здраво и издръжливо от обикновеното стъкло, а повърхността му не избледнява на слънце поради намалено нагряване.Поради факта, че атермичното стъкло отклонява част от слънчевите лъчи, поглъща до 50% от инфрачервеното и ултравиолетовото лъчение, тапицерията, воланът и предният панел не прегряват, дори ако автомобилът се нагрява на слънце. Стъклата ATERMIC са по-устойчиви са на замъгляване и замръзване през зимата.

Те имат ниско разсейване на топлината, осигуряват защита на интериора на автомобила от изгаряне.

Благодарение на добавките в състава си, атермичното стъкло не се нагрява толкова много през лятото, което се отразява на комфорта на хората в кабината. През зимата атермичното стъкло също е много полезно: задържа за по-дълго топлина от загретия салон на автомобила, не се замъглява и не се покрива с ледена кора след дълго паркиране.

Атермичното стъкло се отличава с предаването на ясно, контрастно изображение и пълното запазване на цветното възпроизвеждане, което се отразява добре в управляемостта на машината.

Намалява замъгляването и замръзването на стъклото. При атермалното стъкло повърхността не е покрита с плътна кора от лед след паркиране в студа и прозорците се замъгляват по-малко.