Акустично стъкло

Шофирането може да бъде изморително.

Преди всичко многото шумове и вибрации при шофиране ви отнемат енергията, от която се нуждаете за концентрирано пътуване. Поради тази причина Saint-Gobain Sekurit разработи dBControl остъкляване. Това значително намалява нивото на шума.

Чрез интегрирането на акустично амортизиращ междинен слой в ламинираното безопасно стъкло, се намалява нивото на шума в интериора с 30%.

*За тиха среда без стрес

*Намалява ниските честоти и по този начин т. нар. феномен на бръмчене

*Намалява високите честоти и по този начин аеродинамичния шум (наричан още шум от вятъра) при шофиране с висока скорост

*Намалява шума от дъждовни капки

*Намалява външният шум от градския трафик

Какво е акустично предно стъкло?

Акустично предно стъкло е стъклопакет с добавени слоеве шум изолираща изолация. По време на процеса на ламиниране два слоя стъкло се свързват със специален акустичен филм, който намалява външния шум. Междинният слой не само намалява високите и ниските честоти, като шума от вятъра и двигателя, но и омекотява всички външни нива на шум. Това води до приятна атмосфера и по-добра разбираемост в автомобила.

Акустичното стъкло подобрява изживяването при шофиране и пътуване, като прави всички звуци около вас по-ясни: музика, комуникация, GPS упътвания, телефонни обаждания и др.

Намалява външния шум, особено при шофиране със скорост над 70 км/ч, повишавайки комфорта и концентрацията на водача и пътниците.