Лeпила

Предното стъкло е много важен елемент в цялостния дизайн на каросерията на автомобила. Увеличава твърдостта на конструкцията и осигурява защита на пътниците. Лепилото е единственото средство, използвано за закрепване на предното стъкло към каросерията на автомобила.Затова е много важно за сигурността на всички да се използва качествено лепило. Аутомаджик ЕООД се доверява единствено на утвърдени производители. Ние монтираме и продаваме лепила и праймери на немската компания Henkel , на които сме официален представител.

Teroson – автомобилна гама от Henkel

Продуктите Teroson® се използват при производството и ремонта на автомобилни каросерии Teroson удовлетворява очакванията за качество на производителите на автомобили, камиони, и автобуси.

Продуктите за ремонт на автомобили Teroson позволяват ремонт на цялото остъкляване по автомобила, консервация и допълнителна защита, което води до превозно средство, което изглежда сякаш току-що е напуснало фабриката. Универсалността и разнообразието на продуктите с марката Teroson на Henkel им позволява да се използват в голямо разнообразие от стандартни и специализирани приложения, като се адаптират към най-специфичните изисквания на различните производители на превозни средства.

Henkel Teroson предлага на производителите на автомобили широка гама от продукти за свързване на стъкло и пластмаса. Продуктите им са голямо разнообразие от високоефективни лепила и свързващи вещества, използвани за залепване на големи автомобилни стъкла.

Твърдостта и устойчивостта на усукване на каросерията на автомобилите могат да бъдат увеличени с около 30% поради подобрената адхезивна ефективност. Тъй като тези материали не са електропроводими, автомобилното стъкло има допълнителното предимство да не пречи на GPS, радио, телевизионни и телефонни сигнали.

TEROSON® PU 8597 е черно полиуретаново лепило за директно остъкляване на автомобили. Продуктът осигурява много добра устойчивост на огъване, бързо втвърдяване, висока еластичност и якост на срязване (дори след стареене) и отлична адхезия за останалите материали. Също така осигурява висока ултравиолетова устойчивост, когато се използва с грунд/активатор.

Аутомаджик ЕООД предлага Teroson PU8597 в разфасовки  570мл /салам/ и 370мл /картуш/ .

Праймерът се използва за подобряване на адхезията на полиуретанови лепилни уплътнители върху различни боядисани повърхности, пластмаси и метали. TEROSON BOND Black Primer е специално формулиран за предварителна обработка преди нанасяне на лепило на предно стъкло . Teroson 8517H е черен, течно-вискозен грунд на базата на разтворител, базиран на полиуретан. Продуктът има отлична първоначална якост, добро боядисване и отлична UV устойчивост, без хлорирани въглеводороди и ароматни разтворители. Поради дългата си повърхностна активност, Terostat-8517H може да се използва за предварително покритие (грунд с дълъг живот). Teroson 8517H е промотор на сцепление за стъкло и фибростъкло

Незаменим е при използване на такива 1 или 2-компонентни лепила-уплътнители на полиуретанова основа за лепене на стъкло и стъкло керамика. Съставът се прилага без предварително активиране, чрез активно приложение.

За да преместите бързо, лесно и безпроблемно сензора от старото на новото стъкло Аутомеджик ЕООД ви предлага най-добрият избор – гел за сензори на ICOR.

Сензорен гел за регенериране на геловата подложка на всички сензори за светлина и дъжд с кристално чиста силиконова подложка.

Двукомпонентен специален силиконов гел за едно пълно зареждане на голям сензор.

  • Спестява закупуването на нови сензори.
  • Спестява време и разходи за операции по повторно калибриране за ремонт на сензори с електронно устройство
  • Бърз и лесен за нанасяне, старият сензор може да бъде прикрепен отново към предното стъкло само за няколко минути.
  • Не е необходим източник на топлина или скъпа нагревателна кутия: този уникален гел ще се втвърди само за 5 минути при 23°C

Аутомаджик ЕООД предлага специално лепило за огледалата за обратно виждане LOCTITE® / метал-стъкло /

LOCTITE® AA 326 е структурно лепило за метал с жълт до кехлибарен цвят, без смесване. среден вискозитет , което се активира с LOCTITE® 7649. Има добра адхезия, с време за фиксиране от 3 мин. и якост на срязване 15 N/mm². Може да се използва при температури до +120°C. Активира се с активатор LOCTITE 7649

LOCTITE® SF 7649 е предназначен да подобри скоростта на втвърдяване на LOCTITE анаеробни лепила и уплътнители, без да предизвика значима загуба на якостта на залепване. Препоръчва се при полагане на пасивни метали или инертни повърхности с неголяма хлабина на залепване.

  • Увеличава скоростта на втвърдяване при пасивирани или неактивни повърхности
  • Втвърдяване при ниска температура(< 15°C)
  • За големи хлабини на залепване